Miksi Liikettä?

Vuosipäivän kynnyksellä blogi on saanut uuden nimen. Miksi? Päällimmäisenä syynä on varmastikin se, että kirjoitan tällä hetkellä vain suomeksi. Alun perin sivusto tuli kastettua hyvin lyhyen (ehkä puolen tunnin) mietinnän tuloksena. Englanninkielinen nimi ei välttämättä osu kohdalleen sisällön ollessa suomen monimuotoista kieltä kunnioittavaa tarinointia. Parhaiten kerronkin siis tarinaa oikealla nimellä, oikealla kielellä.

Liikettä, liikettä, liikettä. Siitä blogi sai alkunsa, ja sillä teemalla se myös jatkuu. Kehon liikettä, mielen liikettä, jatkuvaa, koukuttavaa liikettä. Ensimmäisen kirjoituksen otsikkona, kuten myös aiheenakin oli ”Havaintoja liikkeestä”. Vuoden ajassa taaksepäin pääsetkin palaamaan tästä. Vuoden? Vuoden verran olen kirjoittanut enemmän tai vähemmän harkittuja hartauksia oman, toisten ja meidän kaikkien mielen ja kehon liikkeistä. Jotain olen varmasti oppinutkin, ehkä jossain vaiheessa jopa tiedän mitä. Laskin juuri vuoden aikaiset julkaisut, ja tätä lukuun ottamatta niitä on 32. Ja tämähän onkin jo uutta vuotta, uusia kujeita ja ehkä taas hieman uusia aiheita. Mistä tuleva (blogi)vuosi tuleekaan sitten koostumaan?

Elämä ja sen sisältö muuttuu jatkuvasti, mutta jotkin asioista ovat tulleet jäädäkseen. Olen tehnyt todellisen ryhtiliikkeen kamppailulajien suhteen siinä mielessä, että treenit ovat muuttuneet tavoitteellisemmiksi kilpailemisen johdosta. Kilpaileminen jatkuu tästäkin eteenpäin, seuraavaksi kahden viikon päästä Brazilian Jiu-Jitsu Finnish Openissa. Kilpailemiseen ja kamppailemiseen liittyvää syvällisempääkin pohdintaa tulee siis olemaan lähi- sekä kaukotulevaisuudessa tiedossa. Pelkkää kamppailua elämä ei kuitenkaan ole, paitsi ehkä jatkuvien uusien haasteiden osalta. Opiskelu vilistää melko nopeasti nenän edessä ja puoliväli on aivan näillä näppäimillä ylitetty. Valmistumistavoite on jo asetettu seuraavalle vuodelle 2020, ja parhaimmillaan jopa jo kesän jälkeen. Edessä on kuitenkin sitä ennen työharjoitteluja buukattuna kaksinkin kappalein, ensin kesäkuisessa Hangossa ja myöhemmin marraskuussa omassa kotikaupungissa. Opintojen etenemisen kannalta harjoittelujen tietäminen riittävän ajoissa purkaa sopivan määrän stressiä, sillä vastuu niiden hankkimisesta on käytännössä vain itsellään, eikä ilman pääse tätä suota tarpomaan kovin pitkälle eteenpäin.

Painoarvo on jatkuvasti enemmän liikkumisessa ja aktiivisessa elämässä, koska sen painoarvo korostuu elämässäkin jatkuvasti enemmän. Opinnot etenevät, ajatukset syvenevät ja katsaukset liikkeen, suorituskyvyn ja suomalaista vastinetta hakiessa mindsetin parissa tulevat olemaan entistä enemmän tämän sivuston pohjana. Joitakin seiniä raameiksi asetan, mutta katto on pidettävä auki. Näin on mahdollista suunnata vain yhteen suuntaan. Ylöspäin.

Liikettä!

IMG_20190311_173505-01__01.jpg