Tauotonta treeniä?

Aktivoituminen. Tekeminen. Liikkuminen. Eläminen.

Resepti on helppo. Vastassa ovat vain ne muut asiat, jotka saattavat näkyä hidasteina edessämme.

20180517_232900.jpg

Kaipaamme liikettä, se on käynyt jo selväksi. Kaipaamme kuitenkin ennen kaikkea mielekästä sellaista, ja liikkeen on oltava säännöllistä. Kehokin sen kertoo, että treenin säännöllisyyden käsittäessä yhden kerran kuukaudessa, ottaa se lähes saavutuksia enemmän veroja. En tietysti väitä, että parempi on olla liikkumatta, kuin tehdä sitä edes harvoin. Väitän, että parempi on olla aktiivinen keinolla millä hyvänsä.

Aktiivisuus ei aina tarkoita varsinaista liikuntaa, miten sen sitten käsitämmekin. Aktiivisuus on elämäntapa, joka on sisällytettävissä kaikkeen muuhun toimintaamme, joskus jopa luovuutta käyttäen. Vaikka hengästyttävä liikunta sekä voimaharjoittelu ovat molemmat mielestäni todella korkealla tärkeysjärjestyksessä, uskon yleisen aktiivisuuden voimaan vielä enemmän. Vaihtamalla hissin portaisiin, auton polkupyörään, tekemällä yleisesti arkiset asiat enemmän oman kehon kautta, on aktiivisuuden taso nostettu kertaheitolla.

Aktiivisuudella on myös hyviä sivuvaikutuksia, se nimittäin voi myös jäädä päälle. Jos aloitat aamun millä tahansa fyysisellä toimella, jotenkin taianomaisesti tulet siirtäneeksi varoja pankkiin myöhempää päivää silmällä pitäen. Jaksaminen on yksinkertaisesti helpompaa jo sillä, että alkuun jaksaa jaksamisensa voittaa. Aktiivisuuden ylläpito ei siis ole välttämättä sitä, että aikatauluista huolimatta on kalenteriin saatava samalle viikolle vielä useampi kahden tunnin palsta liikunnan harrastamista varten. Aika ajoin hektiseen ja toiminnantäyteiseen elämään olen omalta osaltani pyrkinyt vastaamaan luovuuden keinoilla:

20180518_084804.jpg

Oman kuntosalin omistajana on helppo toimia. Investoinnit ovat hyvin pieniä, niin rahallisesti kuin ajallisestikin. Kyseiseen kuvassa näkyvään konseptiin sisältyy myös porrasvälikköön kiristetty leuanvetotanko, ja näillä pääsee melko pitkälle. Suurin etu varmasti nousee esille siinä, että treenaaminen onnistuu myös muiden asioiden lomassa, eikä aikaa tarvitse välttämättä varata varttia enempää. Etenkin raskaampaa voimaharjoittelua tehdessä onkin suositeltavaa pitää pidempiä taukoja, joten kuvassa näkyvää kahvakuulaa voi repiä vaikkapa tunnin sisällä kymmenen minuutin välein. 

Treenin voi sisällyttää omaan elämäänsä siten, että se sijoittuu muiden osa-alueiden kanssa tiiviiseen yhteistyöhön. Opiskelu, työnteko eivätkä edes lapset estä toteuttamista, mikäli toteutukselle antaa hieman enemmän ajatusta ja uskaltaa investoida itseensä.